top of page

Bingospellen voor in de lente

Een specifieke lentebingo maakte ik nog niet, maar toch zijn er verschillende bingokaarten die heel leuk zijn om in de lente te spelen. Ik beschrijf ze hieronder allemaal eventjes kort, maar ze zijn natuurlijk allemaal te downloaden op de website zelf.Bingo in het park

Jonge kindjes motiveren voor een wandeling in het park? Dan is dit bingospel zeker een succes!

Bingo in het park
Preview bingokaart in het park
In het park kan je hen zelf op zoek laten gaan naar verschillende dieren: de gans, eend en spin komt aan bod, maar ook een gewone vogel of een hondje met zijn baas. Op een boom met fruit is het misschien nog wat wachten in het begin van de lente, maar eens de bloemetjes uit de grond schieten, vind je normaalgezien wel snel madeliefjes, boterbloemen en helaas ook netels terug. De rest van de bingo is wat gevuld met typische parkinfrastructuur: een bankje, een pijltje, een muurtje, fontein, brugje, vijver, etc.


Boswandeling bingo


Net zoals het park is het bos een perfecte omgeving om de lente te voelen en te zien.

Elkaar helpen met bingo in het bos
Preview bingokaart boswandeling


Op deze bingokaart vind je opnieuw diertjes zoals vliegen, mieren, spinnen, lieverheersbeestjes, kevers,... Ook verschillende planten zoals varens, klaver, bloemen, bloesem, dennebomen, wat overblijvende herfstbladeren, etc. Het is echt een bingokaart vol van natuur!Kleurenbingo


De lente is ook het seizoen van terug heel veel kleur. Deze kleurenbingo kan je op heel veel manieren spelen, maar wij speelden hem als eerste eigenlijk buiten, in het park. De natuur heeft soms veel meer kleuren dan je zelf zou denken en dat is zéker zo in de zomer als alle bloemen mooi in bloei staan, maar ook in de lente kan je verbaasd worden.

Preview bingokaart kleuren
Mijn dochter als tester van de kleurenbingo
Zintuigen bingo


Deze bingo heb ik eigenlijk in de herfst gemaakt, maar je kan hem eigenlijk ook wel in de lente gebruiken.

Opgepast: deze bingo vraagt wel een beetje voorbereiding. Doordat je gaat horen, kijken, ruilen, voelen, maar ook PROEVEN, moet je op voorhand 3 proevertjes meenemen: fruit, honing en noten. Die proevertjes zijn wat op de herfst afgestemd, maar laat je dat dus niet tegenhouden.


Het is namelijk heel leuk om te gaan luisteren naar honden, auto's, ritselende bladeren of takken, maar zeker ook vogelgezang.

Bij het zintuig kijken heb ik gekozen om bepaalde vormen terug te vinden in de natuur: rond, vierkant, ovaal, driehoek.

Om te voelen met je op zoek naar iets zacht, nat, koud, prikkend, ruw of de wind.

Maar het leukste vind ik zelf wel het ruiken: dennengeur, bladeren, boomstammen, iets dat stinkt (hihi), gras en natúúrlijk de geur van bloemetjes!

Preview zintuigen bingo
Opgepast, deze prikt!


Tot slot nog eens de link naar de pagina waar je al deze en meer bingo's kan downloaden: klik hier! Veel plezier!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page