top of page

Waarom autobingo al jarenlang mijn favoriete spel voor onderweg is

Als ik aan mensen vertel over mijn website, dan is het eerste wat ik vraag vaak "Ken je autobingo?". En vaak is het antwoord "nee". Dan antwoord ik "Dat is een spelletje voor in de auto. Je hebt een blad met 24 dingen die je onderweg moet zien. Als je het ziet, dan mag je het doorkruisen. Heb je 5 op een rij, dan heb je bingo." Maar eigenlijk denk ik "Hmm, vreemd, hoe ken je dat nu niet?!".


Ik ben natuurlijk wel een beetje een spelletjesfanaat én ik zit regelmatig langere ritten in de wagen. Maar ik heb in mijn kast thuis maar liefst 2 autobingo spellen die ook een tijdlang in mijn auto lagen.


Roadtripping in Noorwegen

Als kind speelde ik natuurlijk al autospelletjes als we op zomervakantie gingen. Op weg naar de bergen of naar Zuid-Frankrijk hadden we op de achterbank een hele stapel boekjes, wel of niet met kruiswoordraadsels, een cassettespeler, etc. Maar het liefst van al keek ik nog naar buiten. En pas op, als jongste van drie was dat niet zó eenvoudig, ik zat in het midden! 

En ik tussen de "tel de rode auto's", "laat iemand naar je zwaaien", "zoek een Belgische nummerplaat" en andere opdrachten heen, is er dan waarschijnlijk zo een bingo spel ingekropen.


Bingo is toen gewoon mijn favoriet geworden omdat je het echt met en tegen andere passagiers kan spelen. Als je er mee start, merk je vaak dat anderen in de wagen automatisch mee willen helpen. En als je begint te kijken.. dan begin je veel te zien. Echt waar, kijk eens verder dan de randen van de autostrade, dan zie je

  • hoeveel paarden er hier in Vlaanderen in de wei staan

  • hoeveel bos er in Limburg is

  • een verborgen kasteeltje tussen Mechelen en Antwerpen

  • plezierjachten tussen Gent en Brugge

  • hooibalen verschijnen in de zomer

  • maïs verdwijnen in de winter

Als je onderweg zoekt en speelt, dan ben je niet meer aan het wachten om eindelijk op je bestemming te zijn, nee, dan ben je écht aan het reizen, aan het leren.. en hopelijk, net zoals ik, aan het genieten. 


Klaartje

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page